Statsministeren

Der var engang en Statsminister, som hver dag bestemte, hvilken farve landet skulle have. Når flaget var gult, slipsene gule og alle spiste bananer, var der altid nogen, der hellere ville have jordbær og røde faner. En dag fik Statsministeren nok og gik! Spindoktoren bestemte så, at alle skulle spise hvid chokolade, men da blev folk blege og fik ondt i maven. Alle ville have den gamle Statsminister tilbage og bekæmpe det hvide flag, men hvordan?

 

"BaggårdTeatret og Quasi Teater indkalder til en humoristisk og musikalsk demokratiøvelse for landets yngste borgere. I et farverigt byg-selv-minisamfund med slot, politi, bager og forstæder leger publikum, skuespillere og musikere sig gennem et eventyr om fællesskab og tolerance."

 

Hent GRATIS undervisningsmateriale til indskolingen her.

Ide og iscenesættelse: Marie Kilsgaard Møller. Tekst: Lasse Bo Handberg og Marie Kilsgaard Møller. Medvirkende: Olivia Franciska Fevel Borgels, Christian Hetland og Camilla Bang. Komponist: Camilla Bang. Scenograf: Rebekka Bentzen. Fotos: Rasmus Arentsen. Dramaturg/assistent: Marie Østergaard. Producent: BaggårdTeatret / QUASI teater

 

Støttet at Kulturstyrelsens Scenekunstudvalg, BUPL og Bikubenfonden.

Pris inkl. moms: 9000 kr.

(ved max 80 pers.)

Aldersgruppe: 4-8

Refusion: Godkendt

Varighed: 40 min.

Tekniske krav: 220 V.

Spilleareal: 6x6 m. h: 2,5

Mørklægning: Anbefales

Medvirkende: 3

**** “For det ER sjovt, men også lidt uhyggeligt at følge demokratiets fødsel fra den enevældige konge,

der kræver en verden i kongeblåt, over den godmodige statsminister, der har svært ved at skære igennem

beslutningsprocessen og til den magtsyge, ondskabsfulde spindoktor, for hvem selv løgnene forekommer hvide.”

Iben Friis, Fyens Amtsavis

 

QUASI teater arbejder med en metode, hvor børn i målgruppen inviteres til at være en del af forestillingens skabelse helt fra research-fasen til premieren.

I forbindelse med skabelsen af Statsministeren har instruktøren arbejdet med research og eksperimenter med teater i pandehøjde. Det har hun gjort som huskunstner på to skoler i Thy: Hannæsskolen og Sennels skole. Derudover har skuespillerne medvirket i en workshop med Sønderbro skole på Amager, hvor første udkast til manuskriptet samt ideer om interaktion blev afprøvet.

 

Under prøveforløbet i Svendborg har vi haft ugentlige visninger (hver fredag) for lokale børn fra enten børnehaver eller 0.-2. klasse. Efter gennemspilninger har vi talt med børnene om forestillingen ud fra teorier fra “teateroplevelser”. Og så tegnede børnene til osv.