Enten Eller

På det sort/hvide gulv står seks store dukker. Snoretræk og effekter hænger i loftet, hundredevis af sedler daler ned, og bagest på scenen ses en musiker i et slaraffenland af instrumenter. 

Astrid Kjær Jensen spiller Søren Kierkegaard og fører samtlige seks dukker, mens et én-mands-orkester spiller alt fra techno til kærlighedssange. 

 

Med sang, dans og dukker gøres Søren Kierkegaard let forståelig og spiselig - selv for de yngre – når historien om Søren og hans søgen efter hvem han var, fortælles for børn fra 10 år og opefter!

 

Download undervisningsmateriale her.

 

Pris: 12.500 ekskl. moms

(ved max 100 personer)

Aldersgruppe: 10-99

Refusion: Godkendt

Varighed: 60 min.

Tekniske krav: 3 x 16 A

Spilleareal: 6 x 8 m. og 3,5 m. til loftet

Antal medvirkende: 2

Mørklægning: Ja

Idé og iscenesættelse: Marie Kilsgaard Møller. Skuespiller/dukkefører: Astrid Kjær Jensen.

Musiker: Camilla Bang. Komponist: Tine Refsgaard og Camilla Bang. Dukker: Paul Arne Kring. Lysdesign: Michael Breiner. Kostumedesign: Malene Redder Ruby. Manuskript: Marie Kilsgaard Møller og Søren Kierkegaard. Dramaturg: Anne-Marie Varberg. Arkitekt og opfinder: Gudrun Krabbe og Steen Molls. Assistent: Kuna Rasmussen. Fotograf: Rasmus Arentsen. Producent: QUASI teater

 

Forestillingen er støttet af: Danske Dramatikere, Statens Kunstfond, Bikubenfonden, Nationalbankens Jubilæumsfond, Københavns Kommunes Scenekunstudvalg, Lej et Lig og Blend.

 

 

 

På Kristeligt Dagblads debatside har instruktør Marie Kilsgaard Møller afgivet interview i forbindelse med Kierkegaards 200 års fejring. Læs om, hvad Søren Kierkegaard har betyder for hende og hvad hun mener vi skal bruge ham til idag. Her.

 

“Formmæssigt har Quasi Teater fingeren på pulsen, når det gælder ungernes forkærlighed for musikindpakning af alt det store og svære og skønne. Derfor flår den seje musikerkvinde Camilla Bang i syrede instrumenter, mens den underfundige dukkefører Astrid Kjær Jensen giver liv til Søren-dukken med de mange spørgsmål om, hvem han er, og hvad han vil være.” Anne Middelboe, Information.

 

**** “Opsætningen - hvor Kierkegaard bl.a. er på natklub med stroboskoplys og høj ravemusik - er festlig, og dukkemusicalen anbefales varmt som en underholdende "Kierkegaard-teaser" til de 10-13-årige, der også fremkalder smil hos de voksne.” Gudrun Hagen, Kultunaut.dk

 

“...en fri, fantasifuld og musikalsk fortolkning af værket Enten-Eller og Søren Kierkegaards liv” Anne Sofie Hoffmann Schrøder, Berlingske Tidende, AOK / ByensPuls.

 

“...hvis du kun kender den store danske filosof af navn, bør du få fingeren ud” Politiken, IByen.

 

“Drengen finder ikke noget svar, og det gør vi heller ikke. Men er det så en pointe – at der ikke er noget svar. Og kan børn på ti år bruge det til ret meget? Kan voksne?” Henrik Lyding, Teateravisen.dk

 

Publikum siger...

“I ny og næ tænkte jeg, at det var en forestilling af Berthol Brecht.... Og til andre tider synes jeg at musikken var Pierre Dørges og hans Verdensorkester. Og dukkerne - du milde - dem gjorde hun/de jo levende. (de blinkede da med øjnene en gang imellem).” Laila Nielsen, tidligere børnehaveklasseleder.

 

“Jeg syntes at det var et rigtig fedt teater stykke hvor jeg lærte en hel masse, samtidig med at jeg havde det sjovt.” Malte, elev.

 

“Det var godt fordi det var godt skruet sammen” Laurits 5. klasse.

 

“Vi så hvad der skete, hvis man tænker for meget på sig selv” Susan og Cornelia, 5. klasse.