Den Danske Sang

Hvornår bliver fædrelandskærlighed til nationalisme?

Hvornår føler du dig dansk? Og hvor dansk?

 

Den Danske Sang er en kabaretinspireret teaterkoncert om nationalidentitet. Det er de gode gamle fædrelandssange i nye fortolkninger.

 

Hør Re-seppten, Dengang jeg drog afsted, eller sommerpotpouri fra teaterkoncerten.

 

Med et bjerg af instrumenter tryller en blond trio med de danske sange og jonglerer med forførende toner fra cello og mundharmonika til guitar og kam. Kvinderne danser og synger for os i store glimtende kostumer med kalvekrøs og sokkeholdere. Under det øverste lag titter små rød-hvide klæder frem. Men hvor meget får vi at se?

 

Hvor dansk har man lov at være? Hvor højt kan man tillade sig at synge den danske sang idag? Og endelig - kan man tale om dansk som et tillægsord, der kan bøjes i dansk danskere danskest?

 

Download undervisningsmateriale her.

Pris: 12.500 kr. ekskl. moms (ved max. 100 personer)

Aldersgruppe: 13 - 99

Refusion: Godkendt

Varighed: 60 min.

Spilleareal: 5 x 4 m.

Teknik: 230 V

Mørklægning: Anbefales, men er ikke et krav

Medvirkende: 3

 

OBS: Spiller også udendørs!

Ide og iscenesættelse: Marie Kilsgaard Møller. Kostumer: Malene Redder Ruby. Medvirkende: Marie Nyborg Jørgensen, Camilla Bang og Olivia Franciska Fevel Borgels Rekvisitør og producentassistent: Sarah H. S. Bundgaard. Skrædder: Mathilde Bøndergaard. Fotograf: Rasmus Arentsen. Producent: QUASI teater.

 

Forestillingen er støttet af: Cirius (aktive unge), DATS, Lej et Lig, Carlsbergs idélegat.

“Det er genialt set og meget underholdende udført. (...)” (Folkeskolen d. 5. maj 2010)

 

PIGETRIO TRYLLER: »Den danske sang« af Quasi Teater er et flot bud på en teater- koncert med et politisk indhold. – (…) De tre kvinder i »Den danske sang« fortjener et stort publikum.

Jydske Vestkysten d. 13. april 2010.

 

"Teaterkoncerten 'Den danske sang' er ganske enkelt noget af det sjoveste, mest tankevækkende og ramsaltede teater jeg længe har set. Koncertens fokusering på danskhedens selvtilstrækkelighed, fremstillet gennem en lang række danske sange, maner ikke blot til dyb eftertænksomhed i forhold til den position, som danskhedsdebatten har haft herhjemme de senere år. (...) 'Den danske sang' er teater når det er bedst: udfordrende, grotesk, vedkommende, hylende morsomt og dybt underholdende. Og så spiller, synger og agerer de tre personer på scenen ganske enkelt fremragende. 'Vi er røde, vi er hvide ...' - eller er vi?"  

Henrik Marstal, ph.d., forfatter, debattør.

 

(...) Sang og satire Hotteste krigssatire lige nu er ellers Quasi Teaters teaterkoncert Den Danske Sang. Her står trioen Marie Nyborg Jørgensen, Camilla Bang og Olivia Franciska Fevel Borgels og synger den danske sangskat ned under larvefødderne, alt imens de draperer sig i Malene Redder Rubys raffinerede kostumer med Dannebrog på vrangen. Sang, cello, violin, tamburin, dans? Disse piger kan det hele. Og »Der er et yndigt land« lyder pludselig ny hos disse seje sild, der giver havren bjælder på med udsøgt liderlighedsparodi. De musikalske skjønmøer fortolker »Dengang jeg drog afsted« som en personlig hilsen til forsvarsministeren, vovet og intelligent. For også her er en kiste en kiste - og et flag et flag. Men forsvare krigen? Det magter ingen af forestillingerne. Selv om de faktisk ihærdigt prøver på det. Som en af soldaterne stille udtrykker det i Let opklaring:

» Tingene bliver ikke altid, som man regner med«. (Information 6. maj 2010)

 

“ikke mindst er finalen skøn, hvor først ’I Danmark er jeg født’ synges i megafon, samtidig med at tørklædet påsættes med klare henvisninger til nydanskere. Som så går direkte over i Den Danske Sang og den unge blonde pige udsat for voldsom el-guitar og’jeg-smadrer-alt’-tilstand....Generelt er Quasi ude i en opdragende og ...oplysende mission. Det kan ikke skade.” (Børneteateravisen)

 

Den Danske Sang har også været på P1 Morgen torsdag den 23. juni 2011.